Priatelia a dobrovoľníci OZ Maruška “Vyslancami mieru”

18.november, 2015, 19:09

21.11.2015 sme zahájili novú tradíciu oz Maruška a pridali sme sa tak k 180 krajinám sveta, v ktorých a ľudia stretávajú, aby si odovzdali pozdravy a zdieľali spolu čas. Svetový deň pozdravov podporuje aj 31 nositeľov Nobelovej ceny mieru.

Na stretnutí v Bojniciach odovzdali pozdravy a finančný dar vo výške 200 euro aj zastupcovia, dobrovoľníci Nadácie RZ. Ďakujeme.

Priatelia, dobrovoľníci OZ Maruška vyrobili pre ambasádorku mieru, ako vyslanci mieru – ozdobný vankúš s origimi modrej holubice, ktorá je symbolom projektu oslavujúceho krásu života v mieri.

Členovia a priatelia OZ Maruška sú prvými vyslancami mieru tým, že podporujú myšlienku, že mier možno dosiahnuť. Už začiatkom júna tohoto roku sme sa pridali k amabsádorke mieru a venovali chvíľu času skladaniu origami modrej holubice nielen na rehabilitačnom pobyte v Egypte, ale aj na statickej prezentácii účastníkov rallye Dakar v Rajeckých Tepliciach a tiež v Bratislave, pri príležitosti 70.výročia kapitulácie Japonska v druhej svetovej vojne – kde sme origami modrej holubice mieru skladali priamo na uliciach hlavného mesta.Venovať čas jeden druhému je dar.

Sobotňajšie stretnutie pozdravili aj primátor mesta Bojnice, prednosta Obvodného úradu Prievidza, riaditeľ úradu práce v Prievidzi, poslanec mestského zastupiteľstva v Prievidzi. Život má zmysel, ak je zdieľaný sa nieslo celým stretnutím a tiež to, že mier nie je samozrejmý a treba si pripomínať krásu života a potrebu vzájomnosti.

Ešte raz ďakujeme čestnej predsedníčke Nadácie RZ, pani Renáte Zmajkovičovej , ambasádorke mieru za impulz, želáme skoré uzdravenie a veľa energie a už teraz sa tešíme na Mikulášsku besiedku, na ktorú jú opätovne srdečne pozývame.