Prvé fotografie s origami modrej holubice od Mareka Taškára z Južnej Ameriky – 15.7.2015

15.júl, 2015, 15:38

1

Keď sa láska podarí…, spieva sa v jednej pesničke, no a ak sa dobrá vec podarí, je tiež nádherný deň.

Dnes sa deň, ako väčšina dní už podaril! Dnes prišla prvá fotka s origami modrej holubice od Mareka Taškára z Južnej Ameriky, z Cali. Marek sa ako reprezentant Slovenska (hod oštepom), ako vyslanec mieru, zúčastňuje na Majstrovstvách sveta v atletike do 17 rokov v Kolumbii.

Origami modrej holubice je symbolom projektu Nadácie RZ, je pripomienkou pre nás všetkých, že život je nádherný a jeho krásu treba pestovať, deň čo deň si ju treba pripomínať.

Mier nie je samozrejmosťou ani sedemdesiat rokov po vojne. Doba silných turbulencií a život v permanentnej zmene prináša zvýšené nároky aj na udržanie pokoja a vyrovnanosti v nás samých.

Umenie a šport nám všetkým pomáha udržať si harmóniu, rovnováhu a žiť v rytme života – konať, byť a nielen uponáhľane konať.

Marek venoval veľa voľného času príprave a veľa energie na splnenie svojho sna reprezentovať na svetových pretekoch. Som úprimne rada, že Nadácia, ktorá nesie moje meno, je súčasťou tohto sna. A ako sme pomohli? Zaplatili sme Marekovi letenku do Južnej Ameriky. A z čoho sme to zaplatili? Nadácia zorganizovala dražbu mojich šiat, ktoré boli mediálizované ako škandalózne. Tie šaty sa stali vecou, krásnou vecou, ktorá je na začiatku športovej kariéry mladého nadaného muža.

Novému majiteľovi šiat ďakujeme a Marekovi držím palce! A teším sa na nové správy od neho. Palec hore, Marek!

<p> Mladý atlét (hod oštepom) Marek Taškár</p>234