Mozaika súdržnosti a vzájomnej pomoci

13.august, 2014, 22:53

Kruhovy objazd Nadacia RZ

Kruhový objazd je v cestnej premávke symbolom bezpečnosti a spomalenia. Ak sa zamyslíte, možno by mohla byť jeho symbolika prenesená aj do bežného života. Spolupatričnosť, súdržnosť, spomalenie – to všetko sa akoby vytráca z nášho každodenného fungovania. Veď napokon, u našich východných susedov to dnes vidíme úplne priamočiaro.

Jeden národ by mal tvoriť spoločné hodnoty, a to bez akejkoľvek dávky pátosu. Stačí sa zastaviť alebo minimálne spomaliť a zamyslieť sa nad svojimi činmi. Doba, v ktorej dnes žijeme, nám ukazuje, aké je nevyhnutné držať pohromade, priložiť ruky k spoločnému dielu.

Tvorme kruhové objazdy na zamyslenie a spomalenie. A jedným, nie malým zrniečkom prispieva aj Nadácia Renáty Zmajkovičovej v spolupráci s občianskym združením Trnava, máme naviac. Kruhový objazd, ktorý v jednom bode spája ulice Ružindolská, Suchovská a Moyzesova, prejde zmenou. Nielenže sa zatraktívni jeho “šat”, ale stane sa aj symbolom spájania nás všetkých. Slováci vždy patrili k národom, ktoré chcú žiť v mieri a symbióze. Nadácia Renáty Zmajkovičovej preto spolu s vami hodlá vytvoriť na kruhovom objazde umelecké dielo – Mozaiku súdržnosti a vzájomnej pomoci. Bude sa skladať z kamienkov ukladaných do typických trnavských ľudových vzorov. A čo je dôležité, zapojiť sa môžete aj vy, obyvatelia Trnavy, ale aj turisti. Príďte podporiť dobrú myšlienku, spojte sa s nami a  namaľujte kamienky, ktoré budú súčasťou mozaiky. Veď uznajte, dobrý pocit, že aj váš kamienok je v mozaike, ktorá skrášli naše mesto, nenahradí nič.

Kruhovy objazd Nadacie RZ

Bezpečnosť, spomalenie, súdržnosť, spájanie sa pre dobrú vec, ale aj zábava – to všetko je ukryté v tvorbe Mozaiky súdržnosti a vzájomnej pomoci.

Myšlienka:   „Mozaika súdržnosti a vzájomnej pomoci“
Miesto:           Trojičné námestie Trnava
Termín:           20.8.2014
Čas:                 10.00 do 18.00 hod.

Kruhový objazd je v dezolátnom a neudržiavanom stave, preto sa Nadácia Renáty Zmajkovičovej rozhodla spoločne s o.z. Trnava, máme naviac a občanmi Trnavy vytvoriť spoločné dielo, ktoré bude zainštalované do zrekonštruovaného kruhového objazdu.

1_Stav pred 11.8.2014_povodny stav

213_a354